March 27, 2009

Tag 5
1. Copy badge "2008 cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.

TQ HanyFF. Really appreciate it.

2. Link / dan citer kan kembali siapa yang memberi award ini kpd anda.

Got this ’2008 Cute’s Blogger Award’ from HanyFF, my dearest blogger friend from FitrahZH.blogspot.com

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta /hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di tag).

i. Fakta – Anak pertama dari 7 orang adik-beradik. Telah banyak menempuh pengalaman, asam garam & suka duka hidup yang serba mencabar semenjak di bangku sekolah rendah lagi. Pengalaman setahun tinggal bersama nenek tersayang di kampung banyak mengajar saya akan erti kehidupan yang sebenar.

ii. Fakta – Seorang isteri yang berbahagia, telah dikurniakan oleh-Nya sepasang cahayamata (penyejuk hati, penenang fikiran), thank you Allah.

iii. Fakta - Mempunyai seorang anak yang dilahirkan ”G6PD Deficiency”. Menurut seorang rakan, (fakta dari pembacaan beliau) hanya orang yang berketurunan chinese sahaja yang mewarisi ”ciri istimewa” ini. Am I, really??? (still can’t believed it till today!)

iv. Fakta - Berdarah campuran/kacukan (super duper one). Secara rasminya, mewarisi 8 kacukan etnik/bangsa dari moyang-moyang saya. 5 dari mak dan 3 dari ayah. Of course, belum termasuk darah chinese (fakta tak rasmi) hihihi.

v. Fakta – Menyukai bunga tulip dan bunga rose.

vi. Fakta – Seorang pencinta kedamaian & keindahan alam semulajadi yang amat menyukai keindahan langit, laut, tasik, musim salju, bumi dan seluruh cakerawala (subhanallah).

vii. Hobi – Suka bersantai di pantai bersama keluarga. Jauh dari hiruk pikuk kota. Gemar menyusuri tepian pantai menemani anak-anak yang suka mengutip ”sea-shell”. Atau sekadar duduk bersantai menikmati keindahan & kebiruan langit dan laut, mendengar bunyi deruan ombak memecah ke pantai serta menghirup kesegaran bayu laut yang bertiup.

viii. Hobi weekend – Gemar duduk di tepi tingkap (setelah usai solat subuh), memerhatikan kebiruan langit dan burung-burung yang berterbangan, mendengar kicauan merdu sang unggas atau sekadar menikmati kesegaran angin yang bertiup sepoi-sepoi bahasa.

viiii. Hobi – Minat membaca, fotografi, blogging, mencuba resipi, melayari internet, berkongsi ilmu dan bertafakur mengingati Allah SWT.

x. Fakta – Amat menyukai buku-buku non-fiksyen; Islamic (terutama koleksi buku tazkirah Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat), tafsir Al-Quran, koleksi hadis pilihan, health, digital photography, photo editing, parenting, financial planning, self-management/development, psychology, motivation, cooking recipe, biography, home improvement, interior design and garden landscape.

4) Pilih 5 penerima award seterusnya dan nyatakan di blog anda.


- Kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk membuat tag ini -

5) Jangan lupa melawat blog kawan anda yg telah anda tag dan memaklumkan kepadanya bahawa dia telah di tag oleh anda.


Happy Tagging!


2 comments:

Nukilan Sofiee
Daisypath Anniversary Years Ticker

Shout Box

Name :
Web URL :
Message :
:) :( :D :p :(( :)) :x