July 08, 2010

Goodreads Malaysia | Program Baca 2010 Buah Buku secara Berkumpulan

Gambar ehsan dari Bukuria-Malaysia

Artikel dari:   Berita Harian Online

50 Buku Setahun 2010

2010/07/06

PROGRAM 50 Buku Setahun 2010 anjuran komuniti buku dalam talian, Goodreads Malaysia, mempelawa pembaca dan peminat buku untuk mencapai sasaran pembacaan 50 buku setahun dengan berkongsi pengalaman serta ulasan buku di laman web mereka.

Pengendalinya, Najibah Abu Bakar, berkata ia boleh digapai di http://www.goodreads.com/group/show/465.Goodreads_Malaysia dan program terbabit ialah usaha kumpulan pembaca memberi galakan kepada pembaca mencapai sasaran berkenaan sejajar dengan budaya membaca di negara maju.

“Impian itu bermula pada tahun ini melalui idea seorang pengendali kami, Najmuddin Yusoff, dengan 28 ahli sudah menyertai program ini sehingga Mei lalu, sekali gus menjadikan jumlah bacaan buku keseluruhan 640.

“Bagaimanapun pencapaian itu masih agak mengecewakan berbanding jumlah keseluruhan 348 ahli Goodreads Malaysia yang menyebabkan kami memerlukan pembaca tegar yang belum berdaftar untuk mencapai sasaran pembacaan,” katanya dalam satu kenyataan di laman webnya.

Selain Najibah dan Najmuddin, Goodreads Malaysia dikendalikan oleh enam pengendali iaitu Khairul Hezry Zainal Abidin, Juliana Es Mohd Munawir, Faizah Roslaini Othman, Aidura Sofiee serta Ferida Enolil Mustapha.

No comments:

Post a Comment

Nukilan Sofiee
Daisypath Anniversary Years Ticker

Shout Box

Name :
Web URL :
Message :
:) :( :D :p :(( :)) :x