May 27, 2010

Sakan naaa...

"Abang Handsome",

Awat chek tak tau hang nak buka bisnes dan bakal nak jadi majikan...?!

Jawatan "Bakal Manager" bagai... hang dah siap offer kat sipolan ni. Kalau sipolan ni tak havoc kat FB, chek pun tak tau naaaa...

Awat hang tak habaq kat chek awai-awai? Boleh chek buat kenduri-kendara sebab hang kan bakal jadi peniaga berjaya... huhuhu.

Lagi satu, kalau sipolan tu yang bakal jadi Manager hang... biaq chek teka naaaa.

Let me guess...

Mesti yang sorang lagi tu bakal jadi General Manager hang kot??? :P

Hang memang cekap meniaga naaa! Bijak, bijakkkkk...

May 17, 2010

Bukan Syurga Fotografer






Tidak dibenarkan mengambil gambar!

Terkedu saya dibuatnya...
Bukan main-main tapi sungguh-sungguh terkedu!

2 kali dihampiri & diberi peringatan oleh 2 security guard yang berlainan, maka sudah-sudahlah misi saya untuk mempromosi shopping complex ini secara PERCUMA!

Hangpa la yang RUGI wahai tuan pemilik bangunan & pengurusan bangunan shopping complex weyyyy...

"Biaq pi" bak kata Orang Utara...

Chek tak rugi apapun ahaks!

Inilah kali pertama saya ketemu Shopping Complex yang tidak se'nala'  mana tetapi pengunjungnya tidak dibenarkan untuk membawa kamera apatah lagi untuk mengambil gambar!

Sadis, sungguh-sungguh sadis.

Kesian kat mana-mana rombongan Cik Kiah yang mungkin datang jejauh dari seluruh pelusuk Malaysia (ie. selatan, timur, barat dan tengah) tetapi tidak dibenarkan berposing sakan di dalam bangunan shopping complex DEPA ni! Haru, haruuuu...

Melepak di bangunan yang secanggih KLCC Kuala Lumpur tidak pernah pula saya ketemu prosedur/peraturan yang sejelik ini!

NO CAMERA!
NO PHOTOGRAPHY!

Patutlah shopping complex hangpa kurang popular dan kurang pengunjung.

Chek tak heran!!! :lol:

May 07, 2010

Hujung Minggu Yang Damai

 Jika tidak ke mana-mana pada hujung minggu, biasanya saya akan menghabiskan masa senggang dengan membaca buku sambil menikmati muzik latar yang damai, ie. Winter Sonata Original Sound Track.

Jadi, sekiranya pada hari esok anda terkebetulan melintasi perkarangan sebuah rumah, dan dari audio ruang tamu rumah tersebut sayup-sayup terdengar lagu OST filem Winter Sonata, maka yakinilah bahawa pada ketika itu anda mungkin sedang melintas di pekarangan rumah Madame A.

Gila Babas

“Melihat kemerosotan mental Jimbron setiap hari, aku mulai percaya jangan-jangan teori ibuku bahawa penyakit gila ada 44 macam memang benar” – Sang Pemimpi, Andrea Hirata

Obsessive = Keterlaluan
Obsess = Terlalu memikirkan sesuatu, menghantui

Jadi, apa sebenarnya definisi Gila Babas?

Gila babas = Gila vavie
Gila babas= Terlalu obses
Gila babas = Minat yang berlebih-lebihan, minat yang keterlaluan

Gila babas bolehlah didefinisikan sebagai kegilaan atau minat yang berlebih-lebihan @keterlaluan @obses yang amat pada sesuatu benda/objek/hal/perkara.

Jadi, moral of the story Pak Incik dear…

Apakah halnya atau kena mengenanya atau kaitannya perkataan Gila Babas versus dengan menyumpah seranah orang?!

Chek tau ke dak???

May 05, 2010

A Whole New World

I can show you the world
Shining, shimmering, splendid
Tell me, princess, now when did
You last let your heart decide

I can open your eyes
Take you wonder by wonder
Over, sideways and under
On a magic carpet ride

A whole new world
A new fantastic point of view
No one to tell us no
Or where to go
Or say we're only dreaming

A whole new world
A dazzling place I never knew
But when I'm way up here
It's crystal clear
That now I'm in a whole new world with you
Now I'm in a whole new world with you

Unbelievable sights
Indescribable feeling
Soaring, tumbling, freewheeling
Through an endless diamond sky

A whole new world
Don't you dare close your eyes
A hundred thousand things to see
Hold your breath - it gets better
I'm like a shooting star
I've come so far
I can't go back to where I used to be

A whole new world
Every turn a surprise
With new horizons to pursue
Every moment red-letter
I'll chase them anywhere
There's time to spare
Let me share this whole new world with you

A whole new world
That's where we'll be
A thrilling chase
A wondrous place
For you and me
Nukilan Sofiee
Daisypath Anniversary Years Ticker

Shout Box

Name :
Web URL :
Message :
:) :( :D :p :(( :)) :x