December 11, 2006

Surah Al-Kursi: Perlindungan Diri, Keluarga & Harta Benda

[Entry for Alex Lacey]

1. Sesiapa yang membaca ayat Al-Kursi dengan khusyuk setiap kali selepas Solat Fardhu; setiap pagi dan petang; setiap kali keluar masuk rumah atau hendak musafir, insya-Allah akan terpeliharalah dirinya dari godaan syaitan, kejahatan manusia, binatang buas yang akan memudaratkan dirinya; bahkan keluarga, anak-anak, harta bendanya juga akan terpelihara dengan izin Allah SWT.

2. Mereka yang beramal dengan bacaan ayat Al-Kursi akan mendapat pertolongan serta perlindungan Allah daripada gangguan serta hasutan syaitan.

3. Pengamal ayat Al-Kursi juga dengan izin Allah, akan terhindar daripada pencerobohan pencuri. Ayat Al-Kursi menjadi benteng yang kuat menyekat pencuri daripada memasuki rumah. Mengamalkan bacaan ayat Al-Kursi juga akan memberikan keselamatan ketika dalam perjalanannya.

4. Barangsiapa membacanya ketika hendak tidur, Allah memelihara akan dia ke atas rumahnya, rumah jirannya dan ahli rumah-rumah di sekitarnya.
5. Ayat Al-Kursi yang dibaca dengan penuh khusyuk, insya-Allah boleh menyebabkan syaitan dan jin terbakar. Jika anda berpindah ke rumah baru maka pada malam pertama anda menduduki rumah itu eloklah anda membaca ayat Al-Kursi 100x, insya-Allah mudah-mudahan anda sekeluarga terhindar daripada gangguan lahir dan batin.

Wallahu a'lam.

No comments:

Post a Comment

Nukilan Sofiee
Daisypath Anniversary Years Ticker

Shout Box

Name :
Web URL :
Message :
:) :( :D :p :(( :)) :x